Koreanska burritos med tempeh
8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aldrig hört talas om tempeh? Det kommer det förmodligen bli ändring på. Det är en produkt gjord på fermenterade bönor eller ärter som har en riktigt god nötig smak. Här har vi smulat ner den och stekt med sesamolja, muskovadosocker, soja, vitlök, gochujang och ingefära. Och så in i en tortilla med det tillsammans med cashewnötter, morötter, koriander och en kimchisås. Så gott!
Ingredienser
Sesamolja
2 tsk
Tempeh
250 g
Japansk soja
1 msk, japansk
Muscovadosocker
½ msk
Ingefära
1 msk, färsk riven
Vitlök
1 klyfta(or)
Gochujang (chilipasta)
1 msk
Kimchi
1 dl
Fraiche 5%
1 dl
Cashewnötter
½ dl, grovhackade
Morot
4 medelstor(t)/medelstora
Salladslök
½ knippe(n)
Tortillabröd
4 medelstor(t)/medelstora
Koriander
1 knippe(n)