ViktVäktarna - Korv Stroganoff med ris

Korv Stroganoff med ris

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Korv stroganoff - en riktig vardagsklassiker!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Korv 9%

500 g, middagskorv

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vetemjöl

1 msk

Tomater, passerade

1 förp

Mjölk 0,5%

2 dl

Salt

1 tsk, ½-1 tsk

Socker

½ tsk

Svartpeppar

½ tsk

Persilja

1 msk, färsk

Sallad

70 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

150 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla korven, hacka lök och paprika.
  3. Hetta upp margarinet och fräs korv, lök och paprika några minuter. Strö över mjölet och rör om.
  4. Tillsätt passerade tomater och mjölk. Krydda med salt, socker och peppar och låt puttra 10 minuter. Rör ner hackad persilja.
  5. Servera med ris, sallad, hyvlade morötter och strimlade sockerärtor.