ViktVäktarna - Korv med ugnsrostade grönsaker och senapssås

Korv med ugnsrostade grönsaker och senapssås

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsrostade svartrötter, rödbetor, savojkål, lök och tomat gör den annars lite tråkiga, middagskorven till en riktig lyxvardagsrätt. Serverad med en senapssås smaksatt med dragon - hur gott som helst!

Ingredienser

Svartrot

400 g

Rödbetor, färska

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Savoykål

1 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

1 msk

Persillade

1 tsk

Rapsolja

1 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Senap

1 msk, grovkornig

Dragon

½ tsk

Honung

1 tsk

Korv 9%

500 g, middagskorv

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala svartrötterna under rinnande vatten, dela i mindre bitar och lägg dem direkt i en skål med iskallt vatten. Skala och klyfta rödbetorna i små bitar. Klyfta lök och kål i grova bitar. Blanda allt med olja, salt, peppar och persillade och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
  3. Blanda ihop fraiche, senap, dragon och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Skiva upp korven och stek den i olja i en panna och servera med grönsakerna och såsen.

Anteckning

Svartrötterna blir lite klistriga när man skalar dem, så ett tips är att ha gummihandskar på sig när man skalar dem.