ViktVäktarna - Kotlett- och grönsaksplåt med druvor

Kotlett- och grönsaksplåt med druvor

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Plåtmat är kanske den smartaste vardagsmaten om man vill ha något riktigt vällagat utan att det ska vara så omständigt. Bara att ösa upp allt på en plåt och låta ugnen göra jobbet, medan du kan fixa med något annat. Denna plåt är fullproppad av godsaker; sötpotatis, brysselkål, fläskkotlett, druvor (som blir galet goda ugnsbakade) och så senapsfrön, olivolja och rosmarin som smaksättning.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Brysselkål

250 g

Rosmarin

1 msk, hackad

Olivolja

1 msk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Senapsfrön

3 msk

Vindruvor

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klyfta sötpotatis och skiva lök. Lägg på en plåt med brysselkål, lite hackad rosmarin och olja. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut plåten och blanda runt lite.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Toppa med senapsfrön och lite hackad rosmarin. Lägg på plåten med grönsakerna tillsammans med druvor. Sätt in i ugnen 10-15 minuter tills köttet är genomstekt. Låt köttet vila några minuter innan servering.