ViktVäktarna - Kotlett med matvete- och nektarinsallad

Kotlett med matvete och nektarinsallad

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotlett serverad med en sallad gjord på matvete, mynta och stekta nektariner. Hur gott som helst!

Ingredienser

Matvete okokt

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Gurka

1 st

Mynta

1 kruka(or)

Lök

1 st, röd/röda

Nektarin

4 st, fasta

Rapsolja

1 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt buljongtärning i kokvattnet. Låt svalna något.
  2. Tärna gurka, strimla mynta och skala och finhacka lök. Blanda med matvete.
  3. Skär nektariner i tjocka klyftor och stek på en grillpanna i olja 5 minuter eller tills de blir gyllene och mjuka, vänd då och då. Lägg över på en tallrik och täck med folie för att hålla värmen.
  4. Krydda kotletterna med salt och peppar och stek i olja tills de är genomstekta. Servera matvetesalladen med kotletterna och de grillade nektarinerna.

Anteckning

Är det grillväder blir rätten ännu godare om både kotletterna och nektarinerna läggs på grillen.