Foto av Köttbullar med potatismos från WW ViktVäktarna

Köttbullar med potatismos

16
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det är inte mycket som slår hemgjorda köttbullar. Här är klassiska köttbullar med potatismos och pressgurka.

Ingredienser

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Nötfärs 10%

500 g

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Mjölk 0,5%

½ dl

Ägg

1 st

Salt

1½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatis

800 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

1 tsk

Vitpeppar

2 krm

Picklad gurka

1 st, 2 msk ättika 12%, 1 dl vatten, 2 msk socker, ½ krm vitpeppar

Instruktioner

  1. Börja med pressgurkan. Skiva gurkan tunt med osthyvel, salta och lägg i ett durkslag med några tallrikar som tyngd. Låt det ligga 15 min, krama sedan ur gurkan. Gör en lag av ättika, vatten, socker och vitpeppar. Rör tills sockret löst sig. Lägg gurkan i en skål och häll lagen över. Låt stå till servering.
  2. Skala och dela potatis i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten.
  3. Skala och riv löken och blanda med färs, ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar. Låt stå en stund och rulla sedan till små köttbullar.
  4. Stek köttbullarna i margarin tills de fått fin färg.
  5. Mosa potatisen, blanda i mjölk och margarin, krydda med salt och peppar.
  6. Servera köttbullarna med mos och pressgurka.