Foto av Kräftpaj från WW ViktVäktarna

Kräftpaj

9
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktig sommarpaj med kräftstjärtar, ost och dill, så gott!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 dl

Vetemjöl

3 dl

Vatten

1 msk, 1-2 msk

Kräftstjärtar

170 g, 1 burk avrunnen

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Ost 17%

2 dl, riven/rivet, lagrad

Dill

½ dl, hackad

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda margarin, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, nagga den och grädda i ugn ca 10 minuter.
  3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Vispa ihop ägg, mjölk, matlagningsgrädde, ost och dill. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg kräftstjärtarna i pajskalet, häll på äggstanningen och grädda i ugn ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  5. Servera med sallad.

Anteckning

Blanda fraiche med pressad vitlök och servera till.