ViktVäktarna - Krämig gnocchi med ugnsbakad kyckling

Krämig gnocchi med ugnsbakad kyckling

11
Points®
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att baka kycklingfilé i ugn gör den väldigt saftig och är absolut att föredra när du har tid. Här serverar vi den tillsammans med en gnocchipanna med en färskostsås smaksatt med soltorkade tomater, vitlök och basilika.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Olivolja

2 tsk

Potatisgnocchi

500 g

Cocktailtomater

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Färskost 11%

200 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Soltorkade tomater i olja, avrunna

1 dl, hackad/hackat, strimlade

Basilika

1 knippe(n)

Citron

4 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp rapsolja i en panna och bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills de är genomstekta (innertemperatur 72°), ca 30 minuter.
  3. Strimla soltorkade tomater.
  4. Hetta upp olivolja i en djup panna och stek gnocchi tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt de färska tomaterna och låt dem steka med 10 minuter. Krossa dem lite så att de släpper lite vätska. Blanda ner pressad vitlök, färskost, mjölk och soltorkade tomater. Låt koka upp och sedan sjuda ett par minuter. Smaka av med lite salt och blanda ner basilika.
  5. Skär upp kycklingen och servera med gnocchipannan och citronklyftor.