Krämig linssoppa med rostad lök
4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tänker du att linssoppa inte riktigt är din grej är det dags att tänka om och testa denna variant! En lyxig och krämig linssoppa med en massa smak. Toppad med rostad schalottenlök, koriander och en syrlig klick yoghurt för att balansera hettan. Enkel att göra vegansk genom att byta yoghurten mot en växtbaserad variant eller utesluta helt om du känner för det. Och ja, det ÄR många ingredienser, men det är det som gör den så himla god!
Ingredienser
Schalottenlök
2 st
Rapsolja
1 msk
Lök
1 st, gul/gula
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Vitlök
3 klyfta(or)
Ingefära
1 bit(ar), ½-1 dl riven
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1 tsk
Koriander
2 tsk, mald
Gurkmeja
1 tsk
Fänkålsfrön
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Kokosmjölk, lätt
2½ dl
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st, eller umamibuljongtärning
Senap (dijon)
2 tsk
Röda torra linser
2 dl
Lime
1 st
Koriander
1 knippe(n)
Grekisk yoghurt 0%
2 dl