ViktVäktarna - Krämig lövbiff med svamp

Krämig lövbiff med svamp

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel vardagsmiddag som brukar vara poppis! Lövbiff, svamp och syltlök i en krämig sås, serverat med ris.

Ingredienser

Lövbiff

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Rapsolja

2 tsk

Syltlök

1 dl

Senap

1½ msk

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl

Fraiche 5%

1 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Strimla lövbiff, hacka lök och skiva svamp.
  2. Stek lök och svamp i hälften av oljan. Ta upp och stek därefter köttet i resterande olja.
  3. Lägg ner lök, svamp och syltlök bland köttet, tillsätt senap, buljongtärning, vatten och fraiche. Rör om och låt småputtra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja.
  4. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.