ViktVäktarna - Sega minimaränger med hallon och choklad

Sega minimaränger med hallon och choklad

5
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Avancerat
Recept på tokgoda, söta små portionsefterrätter kan man ju bara inte få för många av, eller hur? Här är en rolig variant på maränger där puffat ris blandas ner i marängsmeten för att ge den en härlig seghet. Sedan fylls de med vaniljkvarg, färska hallon och riven mörk choklad. Japp, absolut ett recept att spara!

Ingredienser

Äggvita

2 st

Socker

5 msk

Ris puffat (typ Vårgårda)

2 dl

Kvarg vanilj 0,2 %

6 msk

Hallon

3 dl

Choklad mörk

20 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 115°.
  2. Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget under vispning och vispa tills smeten är glansig. Blanda ner puffat ris.
  3. Häll upp i en spritspåse. Spritsa ut små “skålar” på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de svalnat.
  4. Fyll med kvarg, bär och riven choklad.