Kryddig pilaff med räkor
7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pilaff, eller Pilau som det heter på många restauranger, är en klassisk orientalisk risrätt där ris först stekt på ordentligt för att sedan koka klart i en smarrig buljong tillsammans med en massa grönsaker och någon typ av protein, här har vi valt räkor.
Ingredienser
Vatten
6 dl
Umamibuljongtärning
1 st, eller grönsaksbuljongtärning
Lök
1 st, gul/gula
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
2 tsk
Currypasta
2 msk, korma
Basmatiris okokt
2½ dl
Gurka
½ st
Grekisk yoghurt 0%
4 dl
Mynta
1 knippe(n)
Citron
1 st
Honung, flytande
½ msk
Gröna ärter
150 g
Skalade räkor
300 g
Lime
1 st
Koriander
1 knippe(n)
Chilipeppar
1 st, röd/röda