ViktVäktarna - Kryddiga bönbullar

Kryddiga bönbullar

1
Points® value
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
En god vegetarisk variant av våra älskade köttbullar. Vita och svarta bönor utgör basen och chili, spiskummin och kryddpeppar ger karaktär. Receptet ger ca 20 bullar.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 400 g

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 400 g

Ägg

3 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 dl

Kryddpeppar

½ tsk

Chilipulver

½ tsk

Spiskummin

1 tsk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

tsk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Olivolja

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och riv lök på ett rivjärn. Lägg i en skål och pressa i vitlök. Lägg i bönor och mosa med en gaffel eller stavmixer.
  2. Rör i ägg, ströbröd och kryddor. Smula i grönsaksbuljongtärningen. Blanda runt och låt stå ett par minuter.
  3. Forma till bullar och stek i olja.

Anteckning

Krydda med dijonsenap, kryddpeppar och nejlika för en lite juligare smak.