ViktVäktarna - Kyckling- och zucchinipanna

Kyckling- och zucchinipanna

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi vardagshjälte! Snabb, busenkel, god och inte minst så görs denna kyckling- och zucchinipanna i en och samma (ja, du gissade rätt) panna! Minimalt med disk, maximalt med tid över till annat.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Spiskummin

1 msk

Oregano

1 msk

Chilipulver

1 msk

Cayennepeppar

1 krm

Olivolja

3 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Majs

3 dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Krossade tomater

2 förp

Salladsost (feta) 10%

50 g

Koriander

4 msk

Instruktioner

  1. Strimla kyckling, hacka lök och tärna zucchini.
  2. Blanda ihop kryddorna och blanda drygt 1 tsk av dem med kycklingbitarna och lite salt.
  3. Värm 1 tsk olja i en stor panna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lägg undan kycklingen och värm upp 2 tsk olja i pannan. Stek löken ca 5 minuter tills den mjuknat. Riv ner vitlök och blanda ner resterande kryddmix, låt steka med hastigt under omrörning. Tillsätt zucchini och majs och låt det steka med några minuter.
  4. Blanda ner kycklingen, sköljda och avrunna bönor och krossade tomater. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Servera toppat med smulad ost och hackad koriander.

Anteckning

Denna rätt funkar fint som den är, men är du riktigt hungrig är det gott med ris eller en bit bröd till.