ViktVäktarna - Kyckling- och brysselkålspytt

Kyckling- och brysselkålspytt

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pytt i panna med kyckling, potatis, brysselkål och bacon - snabbt, lätt och gott!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Potatis

800 g

Brysselkål

500 g

Bacon

100 g, tärnat

Paprikapulver

2 tsk, efter smak

Muskotnöt

½ tsk, efter smak

Instruktioner

  1. Strimla kyckling. Skala och tärna potatis. Skär av botten på brysselkålen och dra av bladen.
  2. Hetta upp en panna och stek bacon. Tillsätt kyckling och låt fräsa mer några minuter. Blanda ner potatis och stek tills de är mjuka. Blanda till sist ner brysselkålsblad och låt steka med hastigt. Smaka av med paprikapulver, muskot, salt och peppar.

Anteckning

Servera med stekt eller pocherat ägg.