ViktVäktarna - Kycklingfärssås med pasta

Kycklingfärssås med pasta

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spaghetti och köttfärssås är som bekant hela Sveriges älsklingsrätt och det är ju inte det minsta konstigt! Det är enkelt, det går snabbt och det är framförallt gott! Dessutom är det barnvänligt, lätt att göra mycket av och funkar finfint i matlådan. Här har vi en variant med kycklingfärs som blir minst lika god.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Timjan

½ tsk

Basilika

½ tsk

Balsamvinäger

1 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Hacka lök och riv morot.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt kycklingfärs, höj värmen och bryn tills den är genomstekt.
  3. Tillsätt pressad vitlök, rivna morötter och tomatpuré och låt fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, kryddor och balsamvinäger. Låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och blanda ner i kycklingfärssåsen.