Foto av Kycklinggratäng med mango och curry från WW ViktVäktarna

Kycklinggratäng med mango och curry

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklinggratäng med mango och paprika. Härlig smak av curry och vitlök som passar de flesta.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, röd och grön

Margarin flytande 80%

1 msk

Mango

1 st, eller 1 dl frysta mangotärningar

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Krossade tomater

1 förp

Curry

1 tsk

Sambal oelek

1 tsk

Hönsbuljongtärning

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Ris, okokt

2 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka lök, skär paprikan i bitar.
  3. Stek kyckling, lök och paprika i margarin i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform efterhand och lägg i tärnad mango.
  4. Koka upp matlagningsbas, krossade tomater, curry, sambal, buljongtärning och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
  5. Koka ris under tiden. Servera med sallad.