ViktVäktarna - Kycklinggryta med lime och ingefära

Kycklinggryta med lime och ingefära

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Värmande och fräsch kyckling- och grönsaksgryta med god smak av lime och ingefära.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, orange

Rapsolja

1 tsk

Ingefära

1 msk, riven färsk

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling och stek i olja. Krydda med salt och peppar, lägg åt sidan. Skala och skiva morot tunt, strimla purjolök och paprika. Fräs i olja i en gryta. Lägg ner kycklingen.
  3. Tillsätt riven ingefära, vatten och buljongtärning och låt sjuda tills buljongtärningen lösts upp. Lägg i rivet limeskal och smaka av med pressad limesaft och ev lite salt.
  4. Servera med ris.

Anteckning

Red såsen med potatismjöl för tjockare konsistens.