Sverige
Om du vill se innehållet för ditt land, eller för att logga in, ändra till United States.
Foto av Kycklinglåda med krämig sås från WW ViktVäktarna

Kycklinglåda med krämig sås

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig kycklinglåda med krämig sås. En ny favorit kanske?

Ingredienser

Potatis

800 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Paprika

2 st, olika färg

Färskost 11%

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttfond

1 msk, gärna oxfond

Sambal oelek

1 tsk, 1-2 tsk

Chilisås, tomat

1 msk

Paprikapulver

3 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Ost riven 17%

2 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis.
  2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i margarin. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen.
  3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
  4. Häll den varma såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med pressad potatis och sallad.