Kycklingpanna med guldris
13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ingen hade väl kunnat tro att denna snygga och smakrika rätt går på under 30 minuter att få ihop? Men det gör den minsann. En krämig panna med saftiga kycklinglårfiléer med smak av garam masala. Serverat med ris smaksatt med saffran, gurkmeja, kardemumma och russin får denna rätt en härlig smak av Indien. Kul en mulen tisdagskväll!
Ingredienser
Kycklinglårfilé
500 g
Lök
1 st, röd/röda
Fullkornsris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Saffran
½ krm, 1 knivsudd
Gurkmeja
½ tsk
Kardemumma
½ tsk, mortlad
Russin
½ dl
Rapsolja
1 tsk
Garam masala, utan socker
1½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Kokosmjölk, lätt
2 dl
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Spenat, färsk
200 g
Haricots verts
180 g
Koriander
1 knippe(n)