ViktVäktarna - Kycklingpizza med karamelliserad lök och getost

Kycklingpizza med karamelliserad lök och getost

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vår deg med bara två ingredienser blir fantastisk god och passar utmärkt som pizzabotten! Denna variant är toppad med kyckling, oliver, färsk getost och karamelliserad lök. Ljuvligt!

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

180 g

Salt

¼ tsk

Vetemjöl

180 g, självjäsande

Lök

3 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Rosmarin

1 tsk, hackad

Balsamvinäger

1½ msk

Kycklingfilé, tillagad

300 g

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Färsk getost (chèvre) max 19 %

80 g

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ihop yoghurt, salt och nästan allt mjöl. Knåda tills du får en smidig deg och dela upp den i fyra bollar. Slå in i plastfolie och låt ligga i kylen under tiden du steker lök.
  3. Skiva lök tunt.
  4. Värm olja i en panna och stek löken på medelvärme tills den är karamelliserad, ca 30 minuter. Skiva vitlök och blanda ner tillsammans med rosmarin och vinäger, låt steka med ca 30 sekunder.
  5. Skiva kyckling och oliver och blanda ner i löken.
  6. Mjöla en arbetsbänk med resterande mjöl och kavla ut degbollarna till fyra tunna rundningar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och fördela kyckling- och lökblandningen på den. Smula över ost och sätt in i ugnen tills pizzan är gyllene, ca 10 minuter.
  7. Toppa med persilja.