Kycklingsallad med jordgubbsdressing

Kycklingsallad med jordgubbsdressing

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Testa denna spännande och somriga sallad med kyckling, avokado, hallon och pinjenötter. Dressad med en jordgubbs- och balsamvinägerdressing.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

300 g

Rapsolja

1 tsk

Sockerärter

50 g

Jordgubbar

½ liter

Avokado

1 liten(t)/små

Basilika

1 kruka(or)

Balsamvinäger

2 msk

Citron

1 st, 1 msk pressad

Olivolja

1 tsk

Chili flakes

1 tsk

Sallad

100 g, blandad

Hallon

100 g

Pinjenötter

1 msk

Instruktioner

  1. Stek kyckling i olja.
  2. Skär sockerärter och jordgubbar i mindre bitar. Tärna avokado och hacka basilika.
  3. Mixa 50 g av jordgubbarna med balsamvinäger, citron och olivolja till en slät dressing. Smaka av med salt, peppar och chili flakes.
  4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  5. Skiva upp kycklingfilén och blanda med sallad, sockerärter, jordgubbar, avokado, basilika, hallon och pinjenötter. Häll på dressingen och blanda runt.