ViktVäktarna - Kycklingsoppa med primörer

Kycklingsoppa med primörer

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig kycklingsoppa fullproppad av vårens alla primörer, färskpotatis, morötter, purjolök och sparris. Smaksatt med citron och persilja. Så gott!

Ingredienser

Färskpotatis

350 g

Morot

200 g, späda

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Sparris

1 knippe(n)

Kronärtskocka

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Kycklingbröstfilé

600 g

Vatten

1 liter

Hönsbuljongtärning

2 st

Lagerblad

2 st

Svartpeppar

3 korn

Gröna ärter

100 g

Citron

1 st

Bladpersilja

2 msk

Instruktioner

  1. Halvera potatis. Dela morötter på längden. Hacka purjolök grovt. Dela sparris och kronärtskockshjärta i mindre bitar. Dela kyckling i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning i en gryta och lägg ner kyckling, potatis, lagerblad och pepparkorn. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Blanda ner morötter, purjolök, sparris, kronärtskocka och ärter. Låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
  4. Smaka av med salt och rivet skal och saft från citron. Toppa med persilja och servera.