Långjäst pizza med citron och kantareller
13
Points®
Total tid
24 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Avancerat
Har du inte testat att göra långjäst pizza innan är det hög tid! Det blir så gott och är inte alls så svårt som det kanske verkar. Det handlar bara om framförhållning. Denna variant har vi toppat med en färskost- och gräddfilskräm smaksatt med citron och vitlök. Och så kantareller och persilja. En riktig lyxpizza som imponerar!
Ingredienser
Vatten
4½ dl
Jäst
5 g, färsk
Vetemjöl
370 g, proteinrikt, t ex manitoba cream
Durumvetemjöl
100 g
Olivolja
2 msk
Salt
1½ tsk
Färskost 11%
200 g
Gräddfil 12%
1 dl
Citron
2 st
Vitlök
1 klyfta(or), liten
Kantareller
300 g
Bladpersilja
4 msk