Amirs långjästa pizza med ost och skinka
15
Points®
Total tid
24 tim 45 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Långjäst pizza - inte alls så jobbigt som det låter. Tvärtom! Tänk dig att du sätter en deg en torsdagkväll efter kvällens middag, du slänger in den i kylen och på fredagen när du kommer hem från jobbet har du en otroligt smakrik deg färdig att slänga ihop lyxiga pizzor på. Låter inte detta helt ok enkelt och så himla nice? Det tycker vi med, och Amir, mästerkocken också förmodar vi. Det är nämligen hans recept.
Ingredienser
Jäst
4 g, färsk
Vatten
230 ml
Vetemjöl
360 g, special
Salt
11 g
Tomater, passerade
1 förp
Basilika
½ knippe(n)
Oregano
½ kruka(or)
Socker
2 tsk
Lökpulver
1 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Ost 17%
4 dl, riven/rivet
Skinka
200 g, kokt, av god kvalitet