ViktVäktarna - Amirs långjästa pizza med ost och skinka

Amirs långjästa pizza med ost och skinka

15
Points®
Total tid
24 tim 45 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Långjäst pizza - inte alls så jobbigt som det låter. Tvärtom! Tänk dig att du sätter en deg en torsdagkväll efter kvällens middag, du slänger in den i kylen och på fredagen när du kommer hem från jobbet har du en otroligt smakrik deg färdig att slänga ihop lyxiga pizzor på. Låter inte detta helt ok enkelt och så himla nice? Det tycker vi med, och Amir, mästerkocken också förmodar vi. Det är nämligen hans recept.

Ingredienser

Jäst

4 g, färsk

Vatten

230 ml

Vetemjöl

360 g, special

Salt

11 g

Tomater, passerade

1 förp

Basilika

½ knippe(n)

Oregano

½ kruka(or)

Socker

2 tsk

Lökpulver

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ost 17%

4 dl, riven/rivet

Skinka

200 g, kokt, av god kvalitet

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i kallt vatten. Tillsätt mjöl och salt och knåda i maskin 10 minuter. Låt vila 30 minuter i rumstemperatur och kör 5 minuter till i maskinen. Låt degen jäsa 4-5 timmar i rumstemperatur. Dela sen i 4 lika stora bitar, forma till bollar och låta jäsa i kylen 12-24 timmar.
  2. Sätt ugnen på högsta temperatur du kan få till. Lägg in en pizzasten eller plåt och låt den blir het.
  3. Mixa ihop passerade tomater, basilika, oregano, socker, lökpulver och pressad vitlök i en mixer.
  4. Tryck ut degen inifrån och ut, låt ca 1 cm kant vara orörd. Bre ut lite tomatsås och ost.
  5. Sätt in i ugnen tills osten är gyllenbrun och botten är krispig. Ta ut, lägg på skinka och toppa med lite basilika.