Lasagne med aubergine och färskost
8
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne - förmodligen den rätt som förtjänar Nobels första matpris! Den är enkel att göra mycket av, god i matlådan dagen efter, går ofta att förbereda kvällen innan. Och så går den att fylla med nästan precis vad som helst. Denna variant är fylld med stekt aubergine och zucchini, en tomatsås som tillåts ta den tid det tar för att den ska bli riktigt mustig och en vitlöksdoftande färskostsås. Slutligen toppad med parmesan och pumpafrön. En av våra favoriträtter!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Olivolja
1 tsk
Tomater, hela konserverade
2 förp, körsbärstomater
Basilika
½ msk
Socker
1 tsk
Zucchini (squash)
2 medelstor(t)/medelstora
Aubergine
1 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 msk
Färskost 4%
200 g
Mjölk 0,5%
1 dl
Vitlök
2 klyfta(or)
Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)
200 g
Parmesanost
1 dl
Pumpakärnor
2 msk