ViktVäktarna - Lasagne med kalkon och svamp

Lasagne med kalkon och svamp

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra lasagne med grönsaker istället för lasagneplattor är både gott och smart! I denna lasagne är det tunna skivor butternutpumpa som för agera pasta. Så gott!

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Rapsolja

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

1 st

Kalkonfärs 10%

500 g

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

2 förp

Gröna torra linser

2 dl

Basilika

1 knippe(n)

Timjan

1 msk, hackad

Champinjoner

200 g

Cottage cheese, naturell 1,5%

100 g

Parmesanost

1 dl

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva pumpan tunt. Pensla med hälften av oljan, salta och peppra och sätt in i ugnen 20 minuter tills den precis börjar mjukna.
  3. Finhacka lök, morot och selleri.
  4. Värm olja i en stor panna och stek lök, morot och selleri några minuter. Blanda ner färsen, höj värmen och stek ytterligare några minuter. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, linser, basilika, timjan och 4 dl vatten. Koka upp och låt sjuda under lock 15 minuter.
  5. Skiva svamp och blanda ner. Tillaga i ytterligare 10 minuter.
  6. Blanda ihop cottage cheese, hälften av parmesanen och äggulan i en mixer till en slät smet.
  7. Lägg hälften av färsen i botten av en ugnsfast form och toppa med hälften av pumpan. Skeda över resterande färs och lägg på resten av pumpan. Skeda till sist över oströran och resterande parmesan. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills den blir gyllenbrun.