ViktVäktarna - Lasagne med pulled chicken

Lasagne med pulled chicken

10
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pulled chicken med BBQ-sås i en lasagne. Toppad med ost, givetvis! Det bästa från två kontinenter helt enkelt. Låt detta bli helgens smaksuccé!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Salt

1 tsk

Peppar

1 tsk

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

BBQ-sås

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Lasagneplattor, färska

200 g

Inlagda jalapeños

2 st, några skivor inlagda

Ost 17%

1 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp margarin i en panna och bryn kyckling. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll på vatten så det täcker kycklingen. Låt småkoka på svag värme under lock 20-30 minuter.
  3. Skala och riv morötter och lök fint.
  4. Dra isär kycklingköttet med två gafflar och blanda med hälften av BBQ-såsen.
  5. Blanda matlagningsgrädde, mjölk och resterande BBQ-sås.
  6. Häll ett tunt lager sås i botten på en ugnsfast form. Varva därefter lasagneplattor, de rivna grönsakerna, hackade jalapeños, sås och kyckling. Avsluta med sås och toppa med ost.
  7. Gratinera ca 25-30 minuter. Lägg på folie mot slutet om lasagnen får för mycket färg.

Anteckning

Ju längre kycklingen får sjuda desto lättare blir den att dra isär. Servera gärna med en sallad.