Foto av Lätta kanelbullar från WW ViktVäktarna

Lätta kanelbullar

5
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Medel
Finns det något bättre än doften av nybakade kanelbullar? Här är en lättare variant på kanelbullar, men minst lika goda!

Ingredienser

Jäst

½ pkt, för söta degar

Margarin 80%

25 g

Mjölk 1,5%

2½ dl

Kvarg naturell 1%

125 g

Rörsocker

¾ dl

Salt

1 krm

Kardemumma

1 tsk, 1/2-1 tsk stött

Vetemjöl

7 dl

Lättmargarin 40%

6 msk

Rörsocker

5 msk

Kanel

1½ tsk

Ägg

1 st, uppvispat

Instruktioner

  1. Smula jäst i en bunke. Smält margarin i en kastrull och blanda med mjölk. Värm till 37º och häll blandningen över jästen och blanda så att den löser sig.
  2. Tillsätt kvarg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x40 cm. Bred på margarin och strö socker och kanel jämnt över. Rulla ihop på längden och skär i 12 bitar.
  4. Ställ varje bit i pappersformar eller på bakpapper och låt jäsa ca 30 min under duk.
  5. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med ägg och grädda ca 7 min. Låt svalna på galler.