Laxcarpaccio med fänkål och valnötter
8
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk carpaccio med tunt skivad rå oxfilé har du kanske bjudit på några gånger tidigare. Men denna variant med lax slår den klassiska med hästlängder om vi får säga det själva. Fint tärnad rostad kavring, äpple, avokado, fänkål och schalottenlök samt valnötter toppar den tunt skivade laxen och det är bara så himla gott! Perfekt till lyxig lunch eller en smarrig förrätt.
Ingredienser
Lax
600 g, gärna salma
Kavring
3 skiva(or)
Äpple
1 medelstor(t)/medelstora, syrligt
Avokado
1 liten(t)/små
Fänkål
⅓ medelstor(t)/medelstora
Schalottenlök
1 st
Valnötter
½ dl, hackade
Äggula
1 st
Senap (dijon)
1 tsk, 1-2 tsk
Honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Rapsolja
½ dl
Citron
1 st, rivet skal
Flingsalt
1 tsk