Foto av Fiskgratäng med chili och dill från WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med chili och dill

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskgratäng med extra smak och hetta från dill och chilisås. Garnera med räkor och dill!

Ingredienser

Potatis

1 kg

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

2 tsk

Äggula

1 st

Torsk

500 g

Kräftstjärtar

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Chilisås, tomat

1 dl

Dill

2 msk, klippt

Skalade räkor

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och dela potatisen i bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är klara. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i mjölk och margarin, smaka av med salt och peppar och rör ner äggulan.
  3. Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform tillsammans med kräftstjärtar. Krydda med salt och peppar. Spritsa moset runt kanterna på formen.
  4. Blanda grädde, chilisås och dill, smaka av med salt och peppar. Häll det över fisken och tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
  5. Ta ut formen och garnera med räkor och dill.