Foto av Laxceviche Acapulco från WW ViktVäktarna

Laxceviche Acapulco

4
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Lax på mexikanskt vis! Perfekt mingelmat, varför inte låta gästerna själva lägga upp i salladsbladen?

Ingredienser

Lax

375 g, 3 bitar

Lime

6 st

Skalade räkor

500 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, gärna silverlök

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 kruka(or)

Oliver i saltlag

1 dl, gröna

Avokado

2 liten(t)/små

Olivolja

2 msk

Romansallad

½ st

Instruktioner

  1. Skär laxen i 2 cm tärningar, lägg i en skål och häll på limesaften. Låt marinera i kylskåpet 20 minuter (den råa laxen blir tillagad av limesyran). Skala räkorna. Skala och finhacka lök, chili och 2 msk koriander. Halvera oliverna och skär avokadon i tärningar. Ta ut skålen och lägg i resterande ingredienser, utom salladen, salta ordentligt och blanda runt. Lägg en sked ceviche i ett salladsblad. Rulla ihop och ät.