Laxcurry med svamp
7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en riktigt god laxgryta med så mycket härliga smaker så ni kommer vilja göra den om, och om igen! Kokosmjölk, currypasta, citrongräs, fisksås, sesamolja och thaibasilika ger den en riktigt fin smak. Spara receptet och testa även att byta ut laxen mot exempelvis räkor, eller gör den vegetarisk genom att blanda ner stekta tofu- eller tempehtärningar, kom ihåg att utesluta fisksåsen då också bara.
Ingredienser
Lök
1 st, röd/röda
Citrongräs
1 st
Salladslök
1 knippe(n)
Champinjoner
250 g
Sesamolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta(or)
Currypasta
2 msk, röd
Kokosmjölk, lätt
4 dl
Fisksås (orientalisk)
1 msk
Honung, flytande
1 tsk
Lax
500 g
Cashewnötter
12 st, hackade
Thaibasilika
½ kruka(or)
Lime
1 st