![ViktVäktarna - Laxpytt med romsås](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/5b97841f196b674f1cd4922d/9b154cad-8425-437e-af90-9f88659ce929/ceyafwuoytivdwi2xyrx.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Laxpytt med romsås
4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig pytt i panna med lax, sparris och potatis serverad med en klassisk romsås med dill. Som sommar på en tallrik! Den passar utmärkt att göra om du har rester av kokt potatis i kylen. Koka annars gärna potatisen i förväg och förvara i kyl. Bäst blir det med en färskpotatis eller en fast sort.
Ingredienser
Potatis
800 g
Lök
2 st, gul/gula
Sparris
1 knippe(n)
Margarin flytande 80%
2 tsk
Spenat, färsk
70 g
Lax
500 g
Margarin flytande 80%
2 tsk
Salt
1 tsk
Peppar
2 krm
Citron
½ st
Matlagningsyoghurt 8%
2 dl
Stenbitsrom (caviar)
40 g
Dill
2 msk, hackad
Citronpeppar
½ tsk