ViktVäktarna - Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig pytt i panna med lax, sparris och potatis serverad med en klassisk romsås med dill. Som sommar på en tallrik! Den passar utmärkt att göra om du har rester av kokt potatis i kylen. Koka annars gärna potatisen i förväg och förvara i kyl. Bäst blir det med en färskpotatis eller en fast sort.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

2 st, gul/gula

Sparris

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Spenat, färsk

70 g

Lax

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Citron

½ st

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Stenbitsrom (caviar)

40 g

Dill

2 msk, hackad

Citronpeppar

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis. Låt svalna.
  2. Rör i rom och dill i matlagningsyoghurten och krydda med citronpeppar. Ställ kallt till servering.
  3. Hacka lök. Skär potatis och sparris i mindre bitar. Stek lök, sparris och potatis i margarin i en stor stekpanna ca 5 minuter. Salta och peppra. Blanda ner spenat.
  4. Skär laxen i mindre bitar. Stek i margarin i en separat stekpanna. Salta och peppra. Blanda sedan ned i pytten och smaka av med rivet citronskal och citronsaft.
  5. Servera med romsås.