Laxtataki med grillad blomkål och asiatisk majjo
8
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tataki är en japansk matlagningsmetod som innabär att råvaran steks hastigt i en väldigt het panna men lämnas rå på insidan. Här serveras laxtataki med ugnsgrillad blomkål och en asiatiskinspirerad majonnäs. Suveränt gott!
Ingredienser
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk, japansk
Vitlök
1 klyfta(or)
Sesamolja
1 tsk
Lax
500 g
Majonnäs, lätt 30%
½ dl
Gräddfil 12%
1 dl
Japansk soja
1 msk, japansk
Mirin (sött risvin)
½ msk
Vitlök
1 klyfta(or), pressad
Ingefära
1 tsk, färsk, riven
Sesamolja
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Blomkål
1 medelstor(t)/medelstora
Smör
2 msk