Libapizza  med karamelliserad rödlök och fikon

Libapizza med karamelliserad rödlök och fikon

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagat fredagsmys med dessa libapizzor. Toppade med karamelliserad rödlök, pinjenötter, parmesan, fikon och mangold är detta en riktig hit!

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Smör

1 msk

Pinjenötter

2 msk

Parmesanost

100 g

Libabröd, vete

4 liten(t)/små

Mangold

70 g, eller babyspenat

Fikon, färska

6 st

Crema di balsamico

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Skala och skiva lök, stek i smör 10-15 min tills den blivit lite karamelliserad.
  3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  4. Strö över parmesan på bröden och toppa med mangold, lök, skivade fikon och pinjenötter. Ringla över balsamico.
  5. Grilla pizzorna några min i ugnen tills gyllene.

Anteckning

Det passar bra att byta ut parmesan mot chèvre eller ädelost.