Lime- och ingefärslax med tahini- och sojasås
8
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fantastiskt god lax som du svänger ihop medan riset kokar. Serveras med en riktigt matig och härlig bönsallad, färsk koriander, svart ris och en kall sås milt smaksatt med ljus soja, lime och tahini.
Ingredienser
Svart ris
2 dl
Lax
500 g
Ingefära
1 tsk, mald
Lime
½ st
Vitlök
1 klyfta(or)
Japansk soja
1 tsk, japansk
Fraiche 5%
2 dl
Japansk soja
1 tsk
Tahini, med salt
1 msk
Lime
½ st
Lök
1 st, röd/röda
Ruccola
70 g
Edamamebönor
250 g
Sockerärter
180 g
Olivolja
2 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Koriander
1 kruka(or)
Chili flakes
1 tsk