Foto av Linsbolognese med pasta från WW ViktVäktarna

Linsbolognese med pasta

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa en vegetarisk bolognese nästa gång andan faller på. Gott och hälsosamt för hela familjen, och miljön!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

200 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Röda torra linser

3 dl

Tomatpuré

2 msk

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Krossade tomater

1 förp

Timjan

1 tsk, torkad

Basilika

3 msk, färsk, hackad

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök. Skala och riv morötter och palsternacka. Dela champinjoner i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök. Pressa i vitlök och tillsätt linser, morötter, palsternacka, champinjoner och tomatpuré, låt fräsa med en stund under omrörning.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, timjan och basilika. Låt puttra tills linserna är mjuka, och smaka sedan av med salt och peppar.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera med såsen och strö över parmesan.

Anteckning

För att spara tid kan du använda färdigkokta linser.