ViktVäktarna - Asiatisk linsgryta med spenat

Asiatisk linsgryta med spenat

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Linser har aldrig smakat så gott som i denna rätt! Härliga smaker av kokos, tomat och äpple, med sting av chili och ingefära, mums!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Röda torra linser

1½ dl

Krossade tomater

1 förp

Ris, okokt

2 dl

Spenat, färsk

200 g

Ingefära

3 cm, färsk

Sambal oelek

2 tsk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka gul lök och vitlök. Tärna äpple.
  2. Värm olja i en kastrull och fräs lök tills den mjuknat. Lägg i vitlök och äpple och häll på kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och låt sjuda 5 minuter.
  3. Blanda ner linser och krossade tomater och låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 15 minuter.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hacka spenat och finriv ingefära och limeskal. Tillsätt tillsammans med sambal i grytan. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft.
  6. Servera grytan med ris.