ViktVäktarna - Linspannkakor med rökt lax, fraiche och gräslök

Linspannkakor med rökt lax, fraiche och gräslök

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pannkakor med lite extra fibrer i form av röda linser. Låter det konstigt? Kanske det. Smakar det gott? Absolut! De smakar precis som vanliga pannkakor, men mättar lite extra. Vi har valt att toppa dem med kallrökt lax, sallad, fraiche och gräslök, men det funkar att toppa med precis vad du brukar ha på dina vanliga pannkakor.

Ingredienser

Röda linser, kokta

1 förp, avrunnen/avrunnet, à 380 g

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

5 dl

Vetemjöl med fullkorn

2 dl

Salt

1 tsk

Margarin flytande 80%

4 tsk

Sallad

70 g

Lax kallrökt

300 g

Gräslök

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Lägg sköljda och avrunna linser i en bunke tillsammans med ägg och hälften av mjölken. Mixa till en slät smet och vispa sedan ner resterande mjölk, mjöl och salt till en klumpfri smet.
  2. Stek pannkakor i margarin i en non-stickpanna.
  3. Fyll pannkakorna med sallad, lax, fraiche och gräslök.