ViktVäktarna - Linssallad med sesamstekt halloumi

Linssallad med sesamstekt halloumi

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Halloumi panerad med sesamfrön är otroligt gott. Och tillsammans med en linssallad på belugalinser, persilja, tomat, gurka, vitlök och citron är det en given favoriträtt!

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Tomat

3 st

Gurka

1 st

Bladpersilja

1 dl, finhackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Halloumi

200 g

Ägg

1 st

Sesamfrön

½ dl

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Tärna tomater och gurka smått. Finhacka persiljan.
  3. Blanda ihop linser, grönsaker och persilja.
  4. Blanda ihop pressad vitlök, pressad citron och 1 msk olja, krydda med lite salt och peppar. Häll det över salladen och rör om.
  5. Skiva halloumi, doppa i uppvispat ägg och vänd sedan i sesamfrön.
  6. Värm 2 tsk olja i en panna och stek halloumin tills den är gyllene. Servera med linssalladen.