ViktVäktarna - Amirs linssoppa med rostad lök och yoghurt

Amirs linssoppa med rostad lök och yoghurt

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Röd linssoppa är ett av våra populäraste recept och här har vi låtit Amir, mästerkocken, gå loss och uppgradera det. Det tar lite längre tid än originalreceptet men i gengäld får vi såå mycket mer smak! Det är långstekt lök, garam masala, lime, kokosmjölk, kanel och chili. Och sen toppat med en klick yoghurt, mynta och rostad lök. Denna soppa vill ni inte missa!

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Smör

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, riven

Garam masala, utan socker

2 msk

Kanel

½ tsk

Chili flakes

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Röda torra linser

2 dl

Grönsaksfond

3 msk

Vatten

8 dl

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Grekisk yoghurt 10%

4 msk

Mynta

½ kruka(or)

Rostad lök

2 msk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök.
  2. Värm smöret i en kastrull och stek löken 15 minuter på medelhög värme. Den ska bli ordentligt mjuk och karamelliserad. Riv i vitlök och ingefära, garam masala, kanel, chili flakes och stek ett par minuter. tillsätt tomatpuré, linser, fond och vatten. Låt sjuda ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
  3. Blanda ner kokosmjölk och smaka av med salt och peppar.
  4. Håll upp soppan i skålar och toppa med yoghurt, mynta, rostad lök och en limeklyfta.