Lök- och tomatpaj med gruyère
10
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En paj som har allt! En frasig botten med smak av timjan, semitorkade tomater som ger maxad tomatsmak, lök som steks så länge så att den nästan smakar efterrätt och sedan den ljuvliga salta gruyèren. Toppa den med pinjenötter och pepprig ruccola och kalla den för drömpaj.
Ingredienser
Vetemjöl med fullkorn
2½ dl
Kvarg naturell 1%
125 g
Margarin flytande 80%
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk, 1-2 msk
Timjan
1 msk, finhackad
Cocktailtomater
500 g
Olivolja
2 tsk
Lök
6 medelstor(t)/medelstora
Smör
½ msk
Ägg
3 st
Mjölk 0,5%
2 dl
Gruyère
100 g
Pinjenötter
2 msk
Ruccola
2 dl