ViktVäktarna - Mackor med avokado, kalkon och pocherat ägg

Mackor med avokado, kalkon och pocherat ägg

4
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Få en bra start med en härlig långfrukost. Pocherat ägg, mosad avokado, tomat och kalkon på rostat bröd är riktigt gott!

Ingredienser

Vatten

1 liter

Ättikssprit

2 tsk

Salt

1 tsk

Ägg

4 st

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or)

Avokado

1 liten(t)/små

Tomat

1 st

Kalkonbröstpålägg

4 skiva(or)

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Koka upp 1 liter vatten med ättika och salt. Låt vattnet sjuda, gör en virvel i det med en sked och häll försiktigt ner ägg, ett i taget. Koka ca 3 min. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
  2. Rosta bröd. Mosa avokado och bre på bröden. Lägg på tomatskivor, kalkon, ruccola och ägg. Mal över lite peppar och eventuellt salt.