Foto av Maffig macka med gubbröra från WW ViktVäktarna

Maffig macka med gubbröra

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gubbröra passar lika bra på en skiva rågbröd som i en bakad potatis. Njut den gärna med en riktigt kall öl. Har du sillrester från påsk, midsommar eller jul, blanda ner dem istället för ansjovisen!

Ingredienser

Ägg

5 st

Ansjovisfilé, konserv

90 g

Lök

1 st, röd/röda, 3 msk finhackad

Gräslök

3 msk, finhackad

Dill

3 msk, finhackad

Fraiche 8%

2 msk

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t)

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Hacka äggen fint och lägg i en skål. Skär ansjovisen i fina bitar och lägg ner i skålen. Blanda i örter och fraiche. Lägg salladen på brödet och generösa klicka med gubbröra. Dekorera med en vippa dill. Tips! Det är väldigt gott att servera ett glas kall öl till denna macka.