ViktVäktarna - Majssoppa

Majssoppa

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild och krämig majssoppa sitter som en smäck en kall och ruskig vardagskväll. Vill du ha med sting i den är det gott att slänga i en eller två hackade chilifrukter och missa inte limen som balanserar upp majsens sötma.

Ingredienser

Potatis

200 g

Salladslök

2 st

Stjälkselleri

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Timjan

1 tsk, torkad

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Majs

450 g

Cayennepeppar

1 krm

Tomat

2 st

Gräslök

1 knippe(n)

Basilika

1 kruka(or)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis. Strimla salladslök. Hacka selleri och vitlök.
  2. Värm en gryta med margarin och stek potatis, salladslök, selleri, vitlök och timjan några minuter.
  3. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt soppan sjuda ca 15 minuter utan lock. Lägg i majs och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter till och mixa sedan till önskad konsistens.
  4. Tärna tomat och finhacka gräslök och basilika.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med tomat, en klick yoghurt och kryddor. Pressa över lime.

Anteckning

Är det säsong för färska majskolvar blir soppan extra god med färsk majs. Spara gärna lite av majsen till garnering.