Foto av Makrill med ädelostsallad från WW ViktVäktarna

Makrill med ädelostsallad

5
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rökt makrill med yoghurtsås och en spännande pastasallad med päron, tomat, sockerärter och ädelost.

Ingredienser

Makrill rökt

300 g, 2 filéer

Sallad

2 dl

Päron

1 st

Citron

1 st

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Sockerärter

2 dl

Pasta kokt (makaroner)

4 dl

Ädelost 30%

50 g

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Salt

1 krm

Citronpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skär päron i bitar, droppa över måttligt med citron. Skär tomater i klyftor och löken i tunna skivor. Ge sockerärterna ett uppkok. Blanda samman sallad (gärna olika sorter), päron, tomat, lök, sockerärter, pasta och smulad ädelost i en skål. Smaksätt yoghurt med salt, några droppar citron och citronpeppar. Ringla över salladen. Dela makrillen (gärna kryddad) i bitar och lägg på toppen.