Foto av Maräng pavlova från WW ViktVäktarna

Maräng pavlova

12
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Läcker och oemotståndlig. Denna efterrätt tål att göras om och om igen, variera gärna med olika frukter och bär.

Ingredienser

Äggvita

4 st

Salt

1 krm

Socker

2½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Vaniljsocker

2 tsk

Citron

1 klyfta(or), saft

Banan

1 st

Hallon

1 dl

Kiwi

1 st

Jordgubbar

1 dl

Vindruvor

10 st

Honungsmelon

1 skiva(or)

Vaniljvisp 12% (ovispad)

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner). Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa länge, 8-10 minuter, tills smeten är glansig. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och citronsaft under lite mer försiktig vispning.
  3. Bre ut smeten i en cirkel (ca 20 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Gör kanterna något högre. Sätt in i ugnen och sänk genast värmen till 125°. Grädda i 1 ½ timme.
  4. Stäng av ugnen, men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Vispa upp vaniljvisp och fyll pavlovan med den. Toppa med hackade och skivade frukter och bär.

Anteckning

Byt ut vaniljvispen till glass eller vaniljyoghurt.