Maränger med mango

Maränger med mango

5
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Perfekt liten godsak eller somrig efterrätt. Gör marängerna i förväg och fyll dem vid serveringen.

Ingredienser

Äggvita

4 st

Vaniljsocker

1 tsk

Socker

200 g

Mango

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° (varmluftsugn 130°). Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.
  2. Vispa upp äggvitor med elvisp i en skål tills det blir ett hårt skum. Vispa ner vaniljsocker och hälften av sockret. Tillsätt resterande socker lite i taget. Vispa tills det blir ett hårt skum igen.
  3. Klicka ut 12 klickar på plåtarna. Gör en liten urgröpning mitt i varje. Grädda i ugn 40 minuter. Sänk sedan värmen till 130° (varmluftsugn 110°) och grädda ytterligare 20 minuter. Ta ut och låt marängerna svalna på ett galler.
  4. Skala och kärna ur mango, kör i en mixer. Skeda sedan ner mangosåsen i marängerna vid servering.

Anteckning

Du kan byta ut mangon mot din favoritäpplesort. Pink Lady är bra och behåller formen vid tillagning i ugn.