Foto av Marängtårta från WW ViktVäktarna

Marängtårta

7
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En sommarklassiker som passar på de allra flesta tillställningar! Maräng och färska frukter smakar ljuvligt tillsammans.

Ingredienser

Äggvita

4 st

Socker

2 dl

Vaniljsocker

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Kvarg naturell 10%

250 g, 1 förp

Jordgubbar

1 dl

Hallon

1½ dl

Björnbär

1½ dl

Blåbär

1 dl

Lime

1 st

Röda vinbär

1 dl

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa tills det är tjockt och kompakt. Vänd ner majsstärkelsen. Bred ut smeten i en cirkel ca 20 cm i diam på bakpappersklädd plåt. Bred ut så att det blir lite högre i kanterna. Grädda i ugn 125° ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen. Bred på kvarg blandat med mosade jordgubbar och lägg på bär. Garnera med rivet limeskal. Tips! Riv över lite mörk choklad.